• school  2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ 2018

20/3/2018 ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ ΣΤΟ 15ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σήμερα, ημέρα της εαρινής ισημερίας και ακριβώς την ώρα που ο ήλιος μεσουρανούσε, οι μαθητές του σχολείου μας, μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές από όλη την Ελλάδα, επανέλαβαν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη, συμμετέχοντας στη δράση που οργανώθηκε από τα ΕΚΦΕ Σερρών, Λακωνίας, Πιερίας, Κω και Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Με πολύ απλές μετρήσεις την συγκεκριμένη μέρα και ώρα, οι μαθητές υπολογίζουν την περίμετρο και την ακτίνα της γης!

περισσότερα...

Μέντορες

Στις 27/11/2014 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου το πρόγραμμα ? ΜΕΝΤΟΡΕΣ? της Β ΄Λυκείου και το ?ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ? της Α΄ Λυκείου, με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ενθάρρυνση των μαθητών ώστε να μετέχουν με αυτοπεποίθηση και αυτενέργεια στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων.

Ως Μέντορες, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καταξιωμένοι επαγγελματίες από διαφορετικούς χώρους, που αποτελούν αναγνωρισμένες προσωπικότητες κύρους και κοινωνικής καταξίωσης.

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από πλευράς μαθητών, με αποτέλεσμα την ενημέρωση τους για τις συνθήκες που διέπουν τα επαγγέλματα και τις σπουδές που πρέπει να πραγματοποιήσουν για την μετέπειτα πορεία τους.

Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla